Шалове

Според стилистите шалът може да бъде основен елемент от женската визия като хармонично я допълва или се явява своеобразен ярък моден акцент. Във всеки дамски гардероб трябва да има такива аксесоари, които с лекота променят женския имидж. Още повече, че разнообразието, което дизайнерите предлагат за тази година е голямо. За лятото са леки шалове и кърпи от коприна, сатен, памук или дантела - за елегантна визия и ярък акцент. А за зимата - модни предложения от вълна, кашмир, акрил и трикотаж, които ще дадат усещане за комфорт и стил. Изисканите шалове в класически стил ще бъдат полезни за празнични събития, докато аксесоарите в ярки цветове, с ресни и уникални шарки,ще освежат всяко ежедневие. Дамските шалове са стилни и удобни аксесоари,с различен дизайн и размери, които могат да се носят по всяко време на годината, Избирайки женствен и елегантен модел на нашия сайт, ще допълните с лекота всеки свой образ.
Всеки дамски гардероб може значително да се разнообрази с моден шал, който ще допълни образа и ще направи визията по-стилна и женствена. Дизайнерите сочат, че неутралните пастелни нюанси остават извън конкуренция. Истински хит са и моделите в неутрални цветове, но допълнени с ивици, карета, хаотични графики и модни щампи. Гамата от предложения просто пленява въображението със своите уникални и нестандартни решения. Всички аксесоари, независимо от сезона, са подчинени на идеята за елегантност и комфорт. За да придадат на шаловете определено индивидуално излъчване, дизайнерите предлагат оригинални плетени модели, варианти от пашмина или трикотаж, интересно преплетени нишки с различни нюанси, шалове от дантела и нежни леки материи. Експертите правят своеобразен акцент върху сложните форми и допълнителни релефни декорации. Особено актуални са шаловете с бродерии и апликации. Друг моден тренд са ресните. Декорацията може да бъде поставена не само по традиционен начин, но и да допълва изделието по цялата му дължина, което го прави още по-оригинално, нестандартно и модно.
Дамският шал се е трансформирал не веднъж в историята си, придобивайки нови форми, обеми и тъкани. И всяка почитателка на модата иска да знае какви са тенденциите за следващия нов сезон. Още повече, че носенето на шал се оформи през последните години като абсолютен моден тренд. Най-модерните шалове на 2022 година бяха вече представени на световните модни ревюта. Някои от тенденциите активно навлязоха в ежедневието като мигрираха от модните подиуми към дамските гардероби. И, тъй като все още сме в хладния сезон, нека споменем на първо място лидерите – едро плетените топли шалове. Те, както и топлите шалове от кашмир и други плътни материи, често са украсени с ресни и пискюли, с което се добавя лекота в образа. Леките дамски шалове предлагат качествено различна текстура от зимните модели. Изработени от коприна, шифон или други леки материи, могат да се комбинират със студена гама връхни дрехи или да се превърнат в ярък акцент от модната визия. 
Шалове
Подреди по